HomeProjecten Tijdelijk Security Filter (TSF) op het Cockpitplein

Tijdelijk Security Filter (TSF) op het Cockpitplein

Amsterdam Airport Schiphol (Schiphol)

VolkerWessels Bouw Schiphol bouwt op Schiphol een Tijdelijk Security Filter (TSF) op het Cockpitplein. Tijdens de verbouwing van Vertrek 1 gaan er steeds enkele securitylanes buiten gebruik. Die kan Schiphol niet missen, dus bouwen we als opvang een tijdelijk securityfilter.

Project

Om een optimale security-check ook tijdens de verbouwing te garanderen, maken we een tijdelijk securityfilter met 8 lanes en voorzien van CT-scanners. Dit filter komt op het niveau van de eerste verdieping van de luchthaven, op de plek van het Cockpitplein (tussen Skyport en de Tijdelijke Vertrekhal 1A). In de corridor die Vertrek 1 en Vertrek 1A met elkaar verbindt maken we een speciale doorgang naar het tijdelijk security filter. Na de controle kunnen passagiers makkelijk hun weg vervolgen: ze komen via de BC-corridor bij de pieren.

Impressies, bron: Schiphol Group

Twee fasen

De bouw van het Tijdelijk Security Filter wordt in 2 fasen uitgevoerd. Tijdens de eerste fase (ruwbouw) maken we de fundering, het stalen casco en de verdiepingsvloer. De ruwbouwfase wordt in januari 2019 afgerond. De tweede fase die daarna wordt ingezet betreft de afbouw.

Ontwerp en bouw in groter perspectief

Dit project omvat ontwerp, planning en uitvoering. De krappe bouwplaats ligt midden in het complexe operationele proces van de luchthaven. De toegangsweg naar het plein is een belangrijke en drukke verkeersader naar de terminal. Daarnaast is het Tijdelijk Security Filter van groot belang voor een ander groot project: het creëert ruimte voor de uitvoering van het project Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1, dat VolkerWessels Bouw Schiphol mede realiseert.

Meer lezen?

Klik dan HIER.

Daarnaast geeft Schiphol regelmatig een korte terug- en vooruitblik op haar website. Via onderstaande links lees je het laatste nieuws over dit project.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Amsterdam Airport Schiphol (Schiphol)
 • Opdrachtgever
  Schiphol Group
 • Status
  In uitvoering
 • Projectcategorieën
  Algemeen

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Pannenbier in het Tijdelijk Security Filter

Actueel

Op Schiphol werd vorige week stilgestaan bij een mooie mijlpaal: het bereiken van het hoogste punt van het Tijdelijk Security...

Ondertussen in Vertrek & Lounge 1 op Schiphol…

Actueel

Benieuwd wat er allemaal gebeurt in Vertrek & Lounge 1? Veel! Geen tijd om achterover te leunen. Schiphol geeft regelmatig...

VolkerWessels Bouw Schiphol bouwt Tijdelijk Security Filter op Schiphol

Actueel

VolkerWessels Bouw Schiphol bouwt op Schiphol een Tijdelijk Security Filter (TSF) op het Cockpitplein. Tijdens de...

+