HomeProjecten Rotterdam The Hague Airport Uitbreiding Terminal fase 1

Rotterdam The Hague Airport Uitbreiding Terminal fase 1

Rotterdam The Hague Airport

VolkerWessels Bouw Schiphol realiseert de uitbreiding van Terminal 1 van Rotterdam The Hague Airport. Dit project wordt in nauwe samenwerking met technisch dienstverlener Engie uitgevoerd. De bestaande terminal wordt aan de platformzijde over de volledige lengte van 100 meter met ca. 10 meter uitgebreid. In de eerste fase wordt het nieuwe Security Filter aangepakt. Vervolgens wordt de gehele uitbreiding van 3400 m2 gerealiseerd.

Passagierbeleving

De kracht van Rotterdam The Hague Airport ligt in de kleinschaligheid, de snelle doorlooptijd voor passagiers en de efficiënte processen. Om deze sterke punten te behouden en om aan de hoge verwachtingen en de ultieme passagiersbeleving te blijven voldoen is het van belang om nu te verbouwen. Hiermee worden drie belangrijke knelpunten in de huidige terminal opgelost, namelijk de capaciteit van de security doorgang, de verwerking van de uitgaande ruimbagage en de gate ruimte achter de veiligheidscontrole.

Het project

Tijdens het project gaat de operatie van Rotterdam The Hague Airport onverminderd door. Om het werk veilig te laten verlopen zijn looproutes voor passagiers omgelegd. Ook is een tijdelijke vertrekhal in gebruik genomen waarin horeca faciliteiten zijn ondergebracht.

 

Duurzaam

Het ontwerp van de nieuwe terminal is van Henk Moen van Moen & van Oosten Architecten uit Rotterdam. In het ontwerp is rekening gehouden met licht, met de zakelijke en warme uitstraling, maar ook met duurzaamheid van de luchthaven. In het kader van duurzaamheid zal het dak bedekt worden met mos sedum, wat voor een goede isolatie zorgt.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Rotterdam
 • Opdrachtgever
  Rotterdam The Hague Airport
 • Contract
  Traditioneel
 • Status
  In uitvoering
 • Architect
  Moen & van Oosten Architecten
 • Constructeur/Ingenieursbureau
  Peters & van Leeuwen
 • Adviseur
  DWA
 • Projectcategorieën
  Algemeen

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Rotterdam The Hague Airport ondertekent contract voor komende verbouwing terminal

Actueel

Rotterdam The Hague Airport, VolkerWessels Bouw Schiphol en installateur Engie hebben een contract ondertekend voor de...

+