icon-arrow-right
HomeProjecten Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 Schiphol - werkpakketten 3 en hoger

Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 Schiphol - werkpakketten 3 en hoger

Amsterdam Airport Schiphol (Schiphol)

Het aantal passagiers dat via Schiphol reist, blijft stijgen. Om die groei goed op te vangen, richt Schiphol Vertrek & Lounge 1 opnieuw en optimaal in. VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE - samen het consortium ‘Operations First’ - zijn verantwoordelijk voor de werkpakketten 3 en hoger, bestaande uit onder andere de uitbreiding en bouw van een mezzanine (tussenverdieping) in Vertrek 1.

Operations First

Het consortium van VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE werkt samen onder de naam ‘Operations First.’ Die geeft weer wat voor Schiphol het belangrijkst is in de uitvoering: zo min mogelijk overlast voor passagiers. Door een slimme manier van plannen, weten we de overlast voor reizigers tot een minimum te beperken. Lees HIER meer over de aanbesteding.

Foto's: @Martine Krekelaar

20210706_VolkerWessels_K__1882_MartineKrekelaar.jpg

20210706_VolkerWessels_K__1837_MartineKrekelaar.jpg

20210706_VolkerWessels_K__1840_MartineKrekelaar.jpg

20210706_VolkerWessels_K__1846_MartineKrekelaar.jpg

20210706_VolkerWessels_K__1849_MartineKrekelaar.jpg

20210706_VolkerWessels_K__1857_MartineKrekelaar.jpg

20210706_VolkerWessels_K__1866_MartineKrekelaar.jpg

20210706_VolkerWessels_K__1880_MartineKrekelaar.jpg

Logo Operations First

Project

De opdracht bestaat uit een ruwbouw- en afbouwfase, waarbij Operations First in bouwteam participeert bij de ontwikkeling van het ontwerp van de afbouwfase. De werkzaamheden bestaan uit de uitbreiding en bouw van de mezzanine (formaat voetbalveld) en de liften en roltrappen waarmee passagiers straks naar Lounge 1 (het achter Vertrek 1 gelegen winkelgebied) kunnen. Binnen de aanbestedingsopdracht valt ook het functievrij maken van het bestaande securityfilter, de gedeeltelijke verplaatsing van de KLM Businessclass lounge en de bouw van een toiletgroep en een PRM Lounge. Ook wordt er een personeels- en crewfilter gebouwd met een ingang vanuit de vertrekhal.

Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1

Schiphol heeft een één terminal-concept, waarbij alle faciliteiten onder één dak worden geplaatst. De faciliteiten worden in drie secties verdeeld: vertrekhal 1, 2 en 3. Schiphol gaat in Vertrek 1 de lucht in om de ruimte daar nog slimmer te benutten. Met een mezzanine wordt een extra verdieping gecreëerd, net als in de andere vertrekhallen. De herinrichting van Vertrek & Lounge 1 moet gereed zijn voordat de eveneens door VolkerWessels Bouw Schiphol gerealiseerde tijdelijke vertrekhal (Vertrek 1 – balierij 1a) gedemonteerd kan worden ten behoeve van de realisatie van de nieuwe (op Terminal 1 aansluitende) Terminal A die in 2023 klaar moet zijn.

Werkpakketten 1 en 2

Naast bovenstaande werkpakketten, is VolkerWessels Bouw Schiphol ook samen met ENGIE en een aantal andere main contractors van Schiphol verantwoordelijk voor de werkpakketten 1 en 2: Horeca 3e verdieping en stijg-/daalpunt Panoramaterras. Met de eerste twee werkpakketten zijn we in november 2017 gestart.

Laatste nieuws

Schiphol geeft regelmatig een korte terug- en vooruitblik op haar website. Via onderstaande links lees je het laatste nieuws over onze projecten in Vertrek & Lounge 1.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Amsterdam Airport Schiphol (Schiphol)
 • Opdrachtgever
  Schiphol Group
 • Status
  In uitvoering
 • Contractvorm
  Bouwteam
 • Projectcategorieën
  Algemeen

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Verbouwing Vertrekhal 1 op Schiphol bijna gereed

Met de ingebruikname van het laatst opgeleverde stijg/daalpunt kunnen reizigers op Schiphol tijdens de zomervakantie optimaal...

Het Parool: Verbouwde Vertrekhal 1 op Schiphol is er klaar voor

Vandaag in Het Parool: een ‘kijkje’ achter de schermen bij project Vertrek & Lounge 1 op Schiphol. In...

Stijgen en dalen in vertrekhal 1 – bouwen van een risicovol hoogstandje op Schiphol

Bij de verbouw van vertrekhal 1 op Schiphol komt veel kijken. Op de website van Schiphol is een interview met projectmanager...

+