icon-arrow-right
HomeProjecten Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 Schiphol - werkpakketten 1 en 2

Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 Schiphol - werkpakketten 1 en 2

Amsterdam Airport Schiphol (Schiphol)

Het aantal passagiers dat via Schiphol reist, blijft stijgen. Om die groei goed op te vangen, richt Schiphol Vertrek & Lounge 1 opnieuw en optimaal in. VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE zijn verantwoordelijk voor de werkpakketten 1 en 2, bestaande uit het verbouwen van de 3e verdieping tot een luxe businessclassruimte en de realisatie van een nieuw bedrijfsrestaurant. Ook wordt een nieuw stijg-daalpunt met roltrappen en liften voor de nieuwe toegang naar het Panoramaterras gerealiseerd.

Werkpakket 1

Werkpakket 1 (WP1) betreft het realiseren van het stijg- en daalpunt (niveau 2 naar niveau 3), de verplaatsing van het Bedrijfsrestaurant, herinrichting van het Vergadercentrum en de nieuw te bouwen business lounges Swissport en Star Alliance en nieuw te bouwen Swissport NEU.

Impressies. Bron: Schiphol Group

Werkpakket 2

Werkpakket 2 (WP2) gaat om het realiseren van een nieuwe route naar het Panoramaterras en omliggende functies. Stijg- en daalpunt Rembrandt (niveau 0 naar niveau 2) en stijg- daalpunt Panoramaterras (niveau 2 naar niveau 3) worden gerealiseerd. Op de tweede verdieping komt een brug naar het bestaande buitengebied tussen de terminal en het Bemanningencentrum (BMC).

Realisatie

We realiseren dit project in bouwteamverband met andere main contractors met een asset management contract, Schiphol en adviseurs. Het team startte vanaf de VO fase en is verantwoordelijk voor DO en UO, waarbij VolkerWessels Bouw Schiphol de afstemming tussen main contractors en Schiphol coördineert.

 

Het project kent een korte doorlooptijd en er wordt midden in de operationele omgeving gebouwd, wat veel afstemming met betrokken stakeholders vergt en tijdige passende voorzieningen om te allen tijde het reisproces met zo min mogelijk hinder doorgang te laten vinden.

Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1

Schiphol heeft een één terminal-concept, waarbij alle faciliteiten onder één dak worden geplaatst. De faciliteiten worden in drie secties verdeeld: vertrekhal 1, 2 en 3. Schiphol gaat in Vertrek 1 de lucht in om de ruimte daar nog slimmer te benutten. Met een mezzanine wordt een extra verdieping gecreëerd, net als in de andere vertrekhallen. De herinrichting van Vertrek & Lounge 1 moet gereed zijn voordat de eveneens door VolkerWessels Bouw Schiphol gerealiseerde tijdelijke vertrekhal (Vertrek 1 – balierij 1a) gedemonteerd kan worden ten behoeve van de realisatie van de nieuwe (op Terminal 1 aansluitende) Terminal A die in 2023 klaar moet zijn.

Werkpakketten 3, 5 en 6b

Naast bovenstaande werkpakketten, is VolkerWessels Bouw Schiphol ook samen met ENGIE (in de combinatie Operations First) verantwoordelijk voor de werkpakketten 3, 5 en 6b, bestaande uit onder andere de uitbreiding en bouw van een mezzanine (tussenverdieping) in Vertrek 1.

Laatste nieuws

Schiphol geeft regelmatig een korte terug- en vooruitblik op haar website. Via onderstaande links lees je het laatste nieuws over onze projecten in Vertrek & Lounge 1.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Schiphol
 • Opdrachtgever
  Amsterdam Airport Schiphol
 • Status
  Opgeleverd
 • Contractvorm
  Bouwteam
 • Architect
  Benthem Crouwel NACO
 • Constructeur/ingenieursbureau
  Royal HaskoningDHV
 • Adviseurs
  Deerns, Peutz
 • Projectcategorieën
  Algemeen

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Ondertussen in Vertrek & Lounge 1 op Schiphol…

Benieuwd wat er allemaal gebeurt in Vertrek & Lounge 1? Veel! Geen tijd om achterover te leunen. Schiphol geeft regelmatig...

Overdag een vertrekhal, ’s nachts onze bouwplaats

Zodra de laatste reizigers ’s avonds Vertrekhal 1 zijn gepasseerd, breekt de ‘werkdag’ van collega Nico...

Contractondertekening Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 op Schiphol

Op  6 december werd op Schiphol de samenwerkingsovereenkomst voor het project ‘Herontwikkeling Vertrek &...

+