icon-arrow-right
HomeWerken bijOnze mensen

Onze mensen

De dynamiek van de luchthaven, de bijzondere locatie. De informele sfeer of doorgroeimogelijkheden. Wat spreekt collega’s aan in het werken bij VolkerWessels Bouw Schiphol? Waarom zijn ze trots op ons bedrijf? En wat spreekt hen aan in de projecten? De antwoorden zijn heel divers.

Anoeshka Ghoerai

Anoeshka - Projectcoördinator

De snelheid waarmee we moeten opereren, daar hou ik van. Bijvoorbeeld in situaties waarin op heel korte termijn enkele modificaties moeten worden doorgevoerd. En dat kan van alles zijn; van het een op het andere moment vervangen van sloten in een reeks deuren tot kleine aanpassingen op diverse locaties tot aan het openen van plafonds op verzoek van andere main-contractors, die precies op airside en landside aan installaties moeten werken. Daarnaast ook de MJOP werken. Met alle extra safety maatregelen die daar bij komen kijken.

 

Ik ben vanuit mijn opleidingen zowel geïnteresseerd in de techniek als in de samenwerking, processen en procesoptimalisaties. Dat maakt het werken hier voor mij extra interessant. Natuurlijk zijn wij bouwtechnisch bezig, maar vooral ook met het managen van allerlei processen. Om zo hinderloos mogelijk vernieuwingen en aanpassingen door te voeren in een omgeving waar een soepel reizigersproces centraal staat. Operations first, altijd!

 

Het is hollen en heel af en toe stil staan. Die afwisseling maakt het werken hier heel leuk!

Ricardo de Leeuw 2

Ricardo- Hoofd Werkvoorbereiding

Wat mij erg aanspreekt is de intensieve samenwerking binnen onze organisatie, we realiseren de projecten samen! Er werken hier geen rasechte techneuten die persé willen gaan voor het mooiste technische hoogstandje, maar mensen die continue kunnen schakelen tussen techniek, plannen & organiseren en klantcontact. Alles wat we hier doen is doordrongen van kwaliteit en snelheid, maar het staat altijd ten dienste van de beste oplossing voor de klant. Je moet hier goed kunnen communiceren op diverse niveaus en continue kunnen schakelen tussen een technische en een jip- en janneke uitleg.

 

Wat ik hier mooi vind is het binnen de dynamiek van de luchthaven beheersbaar en gestroomlijnd houden van ons proces en het proces van onze klant. Dat is elke dag weer een mooie uitdaging die we graag aangaan. En getuige de goede relatie met onze klant gaat ons dat prima af!

René

René - projectleider

Mijn ervaring lag vooral in renovatieprojecten voordat ik
VolkerWessels leerde kennen in een bouwcombinatie. En heb geen dag spijt gehad van de overstap die ik toen gemaakt heb naar VolkerWessels. Het is een prettig bedrijf om voor te werken, sociaal.

 

Het werken hier op Schiphol draait om teamwork, snel kunnen schakelen maar je moet ook gevoel hebben voor de verschillende belangen van alle betrokken partijen, en daar moet je op de juiste manier mee om kunnen gaan.

 

Wat me vooral aanspreekt is de hectiek en dynamiek van Schiphol. Geen dag en geen project is hetzelfde. De ene week ben je bezig met de oplevering van een prachtig hoogstandje als de KLM Crown lounge met heel bijzonder conisch glas, de week erop in een operationele omgeving met het nieuwe trainingscentrum van de luchthavenbrandweer.

 

Ik kan hier volop mijn ei kwijt. Tegelijkertijd kan ik binnen VolkerWessels via trainingsprogramma’s werken aan verbreding van mijn vakkennis. Via de VolkerWessels Academy volg ik nu een projectmanagement opleiding.

+