icon-arrow-right
HomeNieuws Vervanging luchtbehandelingskasten Vertrekhal 2; realisatie door ENGIE en VolkerWessels Bouw Schiphol

Vervanging luchtbehandelingskasten Vertrekhal 2; realisatie door ENGIE en VolkerWessels Bouw Schiphol

Actueel

De Europese aanbesteding voor het vervangen van de luchtbehandelingskasten in Vertrekhal 2 is gewonnen door ENGIE met als bouwkundige partner VolkerWessels Bouw Schiphol. De onderscheidende aanpak op gebied van integrale uitvoering, bouwmethodiek & logistiek, projectbeheersing en Corporate Responsibility, die ENGIE samen met VolkerWessels Bouw Schiphol ontwikkelde, werd door opdrachtgever Schiphol Group gewaardeerd met het gunnen van de opdracht.

Over het project

Amsterdam Airport Schiphol heeft de ambitie Europe’s Preferred Airport te zijn en te blijven. De kernwaarden: betrouwbaar, efficiënt, gastvrij, inspirerend en duurzaam, staan hierbij centraal.

Om deze ambitie te ondersteunen worden de verouderde luchtbehandelingskasten in Vertrekhal 2 vervangen. Daarmee wordt de luchtkwaliteit in de terminal verbeterd en de belasting op het milieu verlaagd.


Voor de vervanging van de luchtbehandelingskasten zijn twee nieuwe technische ruimten noodzakelijk op het dak van de Vertrekhal. Slimme fasering en bouwlogistiek, met als uitgangspunt dat de terminal 24/7 in gebruik blijft, is de ‘backbone’ van de projectaanpak van ENGIE en VolkerWessels Bouw Schiphol.

foto: Schiphol Group

+