icon-arrow-right
HomeNieuws Tijdelijk Security Filter opgeleverd

Tijdelijk Security Filter opgeleverd

Actueel

In de late avond van 2 oktober, werd een gloednieuw securityfilter op luchthaven Schiphol geopend. Ontwerp en bouw van dit nieuwe filter werd door VolkerWessels Bouw Schiphol en partners in krap 13 maanden gerealiseerd.

Ruimte voor de verbouwing van Terminal 1

Om een optimale security check tijdens de omvangrijke verbouwing van Vertrekhal 1 mogelijk te maken, is uitbreiding van de capaciteit met 8 nieuwe security lanes noodzakelijk. Na de security check in het nieuwe filter, vervolgen de passagiers via de BC-corridor hun weg naar de Lounge en Gates. Op het Cockpitplein, tussen de verkeerstoren, bemanningencentrum en Vertrekhal 1A is dit nieuwe gebouw neergezet.

Tegelijkertijd ontwerpen, plannen en bouwen

Terwijl op 3 oktober 2018 de eerste palen de grond ingingen voor de ruwbouw, maakte ons projectteam samen met opdrachtgever Schiphol het Technisch Ontwerp gereed voor de afbouwfase. Bij de viering van het hoogste punt in juni 2019, was de afbouw al in volle gang.

Indrukwekkende teamprestatie

Dennis Stout, programmadirecteur Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 van Schiphol, was onder de indruk van deze teamprestatie: “Waar je een jaar geleden nog op een parkeerplaats stond, bevind je je nu in een prachtig securityfilter met alles erop en eraan.”

 

Meer weten over de verbouwing van Terminal 1 op Schiphol?
kijk op:
https://www.schiphol.nl/nl/projecten/pagina/herontwikkeling-vertrek-1/

 

Foto's: Schiphol Group

TSF opgeleverd bronvermelding Schiphol

TSF opgeleverd 2 bronvermelding Schiphol

TSF opgeleverd 3 bronvermelding Schiphol

TSF buitenzijde

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Pannenbier in het Tijdelijk Security Filter

Op Schiphol werd vorige week stilgestaan bij een mooie mijlpaal: het bereiken van het hoogste punt van het Tijdelijk Security...

VolkerWessels Bouw Schiphol bouwt Tijdelijk Security Filter op Schiphol

VolkerWessels Bouw Schiphol bouwt op Schiphol een Tijdelijk Security Filter (TSF) op het Cockpitplein. Tijdens de...

+