icon-arrow-right
HomeNieuws Stijgen en dalen in vertrekhal 1 – bouwen van een risicovol hoogstandje op Schiphol

Stijgen en dalen in vertrekhal 1 – bouwen van een risicovol hoogstandje op Schiphol

Actueel

Bij de verbouw van vertrekhal 1 op Schiphol komt veel kijken. Op de website van Schiphol is een interview met projectmanager Marc de Graaf van Schiphol geplaatst over de bouw van stijg/daalpunt 2, een uitdaging van jewelste.

Overview.jpg

“De ruimte is te nauw om de stalen constructie er vanaf de grond in te hijsen. Een ‘bagagewokkel’ zit in de weg. Een betonnen constructiebalk en een zwakke draagmuur zijn de volgende obstakels”, vertelt hij.

Bouwcombinatie Operations First (VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE) bedacht samen met Royal HaskoningDHV een masterplan voor de uitvoering. Klik hier voor het artikel, waarin ook onze senior constructeur Ike van Rossum aan het woord komt.

 

Film over montage van de staalconstructie

Van de montage van de staalconstructie bij stijg/daalpunt 2 is een film gemaakt, waarin het bouwen in de operationele omgeving van Schiphol goed naar voren komt: klik hier voor de video.

 

Meer weten over dit project?

Kijk ook op deze website van Schiphol.

 

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Verbouwing Vertrekhal 1 op Schiphol bijna gereed

Met de ingebruikname van het laatst opgeleverde stijg/daalpunt kunnen reizigers op Schiphol tijdens de zomervakantie optimaal...

Uitreiking VolkerWessels VeiligWerk Pluim aan Ike van Rossum

Op 21 juni 2021 hebben Jan de Ruiter (voorzitter Raad van Bestuur) en Bas Roordink (Manager Veiligheid) namens VolkerWessels...

Het Parool: Verbouwde Vertrekhal 1 op Schiphol is er klaar voor

Vandaag in Het Parool: een ‘kijkje’ achter de schermen bij project Vertrek & Lounge 1 op Schiphol. In...

+