icon-arrow-right
HomeNieuws Contractondertekening Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 op Schiphol

Contractondertekening Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 op Schiphol

Actueel

Op  6 december werd op Schiphol de samenwerkingsovereenkomst voor het project ‘Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1, werkpakketten 3, 5 en 6B’ ondertekend tussen opdrachtgever Schiphol en de bouwcombinatie Operations First.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst brachten opdrachtgever Schiphol, haar adviseurs Benthem Crouwel Architects, Deerns en Royal HaskoningDHV en opdrachtnemer bouwcombinatie Operations First (bestaande uit VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE Services West) een toost uit op een succesvolle projectrealisatie. Voor bouwcombinatie Operations First heeft het project een contractwaarde van circa 38 miljoen euro. Het project wordt gerealiseerd in de periode tussen december 2018 en voorjaar 2020.

Bron foto’s: Schiphol Group

Projectomschrijving

Binnen de opdracht valt onder andere de uitbreiding en bouw van een mezzanine in de Vertrekhal en van de nieuwe stijg- en daalpunten waarmee passagiers straks vanaf het securityfilter naar Lounge 1 kunnen. Ook gaat het bouwteam aan de slag met het functievrij maken van het bestaande securityfilter, het gedeeltelijk verplaatsen van de KLM Businessclass Lounge en de bouw van een personeels- en crewfilter met een ingang vanuit de vertrekhal.

 

Tijdens de bouwwerkzaamheden blijven Vertrekhal 1 (voor de veiligheidscontrole) en Lounge 1 (winkelgebied achter de veiligheidscontrole) in gebruik. Het project wordt in bouwteam uitgevoerd.

 

De herontwikkeling faciliteert de verwachte stijging van het aantal Schengen-passagiers in Vertrekhal 1 van 7,4 miljoen in 2015 naar circa 9,2 miljoen in 2021. Voorts zal het project een positieve bijdrage leveren aan de beleving en de efficiency door het oplossen van huidige en voorziene toekomstige operationele knelpunten in het vertrekproces van Vertrekhal 1.

Perform today, Create tomorrow

De slogan van Schiphol, die bouwcombinatie Operations First van harte onderschrijft. De voortvarende aanpak zorgt ervoor dat de eerste mijlpaal, de montage van de staalconstructie van de mezzaninevloer, al voor de kerst gerealiseerd is.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Ondertussen in Vertrek & Lounge 1 op Schiphol…

Benieuwd wat er allemaal gebeurt in Vertrek & Lounge 1? Veel! Geen tijd om achterover te leunen. Schiphol geeft regelmatig...

Overdag een vertrekhal, ’s nachts onze bouwplaats

Zodra de laatste reizigers ’s avonds Vertrekhal 1 zijn gepasseerd, breekt de ‘werkdag’ van collega Nico...

Bouw mezzanine Vertrek 1 op Schiphol gegund aan VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE

Operations First, een bouwcombinatie van VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE, heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor...

+