icon-arrow-right
HomeNieuws Contract getekend voor afbouw mezzanine Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 Schiphol

Contract getekend voor afbouw mezzanine Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 Schiphol

Actueel

Met de contractondertekening van Royal Schiphol Group met bouwcombinatie Operations First (VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE), is de afbouw van de mezzanine in Vertrekhal 1 contractueel een feit.

Contractondertekening afbouw mezzanine_1

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op locatie werd het contract getekend door André van den Berg - CCO van Royal Schiphol Group, Albert Bok - directeur VolkerWessels Bouw Schiphol en Bart Jan Freriks - managing director ENGIE - van bouwcombinatie Operations First.

 

Foto: Schiphol Group

Over het project

Dit project is onderdeel van de Herontwikkeling Vertrek & Lounge1 en betreft de ruw- en afbouw van een tussenverdieping (mezzanine) in Vertrekhal 1. Het ruwbouwcontract, wat bestaat uit het aanbrengen van de mezzanine vloer en dichtleggen van de vide, is reeds afgerond.

 

Parallel aan de ruwbouw heeft Operations First in bouwteam met opdrachtgever Schiphol en haar adviseurs het ontwerp van de afbouwfase afgerond. Operations First realiseert drie nieuwe stijg- en daalpunten, een securityfilter met 21 security lanes, een verbouwing van de KLM Business Lounge en een nieuw crew- en personeelsfilter.

 

Vanwege de operationele bedrijfsvoering op de luchthaven wordt het project gefaseerd uitgevoerd en opgeleverd. De eerste security lanes zijn in juli 2020, net voor de drukste periode op Schiphol, beschikbaar voor gebruik. Na oplevering van de laatste fase in december 2020 heeft Schiphol meer ruimte om de groei van het aantal passagiers te faciliteren.


Artist impression: Schiphol Group

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Ondertussen in Vertrek & Lounge 1 op Schiphol…

Benieuwd wat er allemaal gebeurt in Vertrek & Lounge 1? Veel! Geen tijd om achterover te leunen. Schiphol geeft regelmatig...

Overdag een vertrekhal, ’s nachts onze bouwplaats

Zodra de laatste reizigers ’s avonds Vertrekhal 1 zijn gepasseerd, breekt de ‘werkdag’ van collega Nico...

Contractondertekening Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 op Schiphol

Op  6 december werd op Schiphol de samenwerkingsovereenkomst voor het project ‘Herontwikkeling Vertrek &...

+