icon-arrow-right
HomeNieuws Bouw mezzanine Vertrek 1 op Schiphol gegund aan VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE

Bouw mezzanine Vertrek 1 op Schiphol gegund aan VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE

Actueel

Operations First, een bouwcombinatie van VolkerWessels Bouw Schiphol en ENGIE, heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor het project Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 op Schiphol - werkpakketten 3, 5 en 6b - bestaande uit onder andere de uitbreiding en bouw van een mezzanine in Vertrek 1.

Logo Operations First

Operations First

‘Operations First’ geeft weer wat voor Schiphol het belangrijkst is in de uitvoering: zo min mogelijk overlast voor passagiers. Door een slimme manier van plannen, weten we de overlast voor reizigers tot een minimum te beperken. Lees HIER meer over de aanbesteding.

Opdracht

De opdracht bestaat uit een ruwbouw- en afbouwfase, waarbij Operations First in bouwteam participeert bij de ontwikkeling van het ontwerp van de afbouwfase. De werkzaamheden bestaan uit de uitbreiding en bouw van de mezzanine en de liften en roltrappen waarmee passagiers straks naar Lounge 1 (het achter Vertrek 1 gelegen winkelgebied) kunnen. Binnen de aanbestedingsopdracht valt ook het functievrij maken van het bestaande securityfilter, de gedeeltelijke verplaatsing van de KLM Businessclass lounge en de bouw van een toiletgroep en een PRM Lounge. Ook wordt er een personeels- en crewfilter gebouwd met een ingang vanuit de vertrekhal.

Planning

Dit najaar maken we een begin met de uitbreiding van de mezzanine. Het grootste deel van de werkzaamheden wordt begin 2019 uitgevoerd.

 

Impressies, bron: Schiphol Group. 

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Overdag een vertrekhal, ’s nachts onze bouwplaats

Zodra de laatste reizigers ’s avonds Vertrekhal 1 zijn gepasseerd, breekt de ‘werkdag’ van collega Nico...

Contractondertekening Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 op Schiphol

Op  6 december werd op Schiphol de samenwerkingsovereenkomst voor het project ‘Herontwikkeling Vertrek &...

Herontwikkeling Vertrek & Lounge 1 Schiphol - werkpakketten 3, 5 en 6b - gegund aan...

Schiphol berichtte dit weekend op haar website dat Operations First, een bouwcombinatie van VolkerWessels Bouw Schiphol en...

+